Citizen Development Evanglist dagvoorzitter Bouwe Koopal aan het woord

Het allereerste Nederlandse platform onafhankelijke Low Code No Code congres staat onder leiding van Bouwe Koopal.

Bouwe is schrijver van ‘De wereld van UDI’. Deze atlas dient als eenvoudige en vooral leuke leidraad binnen de snel veranderende wereld van digitale transformatie. Bouwe Koopal begint al op zijn 15e als hobby te programmeren. Deze hobby zet hij later om tot zijn beroep.

De wereld van UDI

De wereld van UDI (Use, Develop, Integrate) overbrugt de kloof tussen makers en gebruikers. Bouwe maakt graag nieuwe software, maar werd al snel geconfronteerd met onnodige technologie en inefficiënte werkwijzen. Dat kon makkelijker vindt Bouwe. Op Low- & No Code platformen kan je als citizen developer zelf een applicatie maken, waardoor je niet geconfronteerd wordt met syntax fouten en andere overbodige technische ballast.

Het voordeel van deze platformen is dat je de focus niet meer legt op de taal, deployment omgevingen en ingewikkelde manieren van testen. Je kunt je focussen op de oplossing en het snel introduceren van nieuwe applicaties die op een veilige manier gemaakt zijn.

Waarom is Low- of No Code de oplossing?

Het is belangrijk om je te realiseren dat een citizen developer het ontwikkelen van systemen niet als ‘core bezigheid’ heeft maar dit erbij doet. Zij hebben kennis aan de businesskant en weten waar ze mee aan de slag moeten gaan om zo relevant te blijven. Voorheen werd dit op de stapel gelegd bij de IT afdeling en ontstond er vaak  een langdurig traject. Een Low- of No Code platform geeft een citizen developer de mogelijkheid om zijn eigen ideeën snel en veilig te implementeren. Wel blijft hierin de samenwerking met een developer belangrijk voor de ontwikkeltaken waar meer manuren in gaan zitten of waar de techniek toch te complex wordt en je dus een “vakman” nodig hebt (een no-code of low-code developer).

Bron: blog.holygrow.nl

Daarom moet u naar het Low Code No Code congres komen

Het allereerste platform onafhankelijke Low Code No Code congres van Nederland zal onder leiding staan van dagvoorzitter Bouwe Koopal die u meeneemt in deze wereld. Hij trapt deze leerzame dag af met een expertsessie over de eerste echte atlas van de cloud. Samen leggen we een reis af door de drie continenten waarbij we eindigen op citizen beach. Kortom een expertsessie vol interessante, nieuwe en unieke invalshoeken. Bemachtig snel uw toegangsbewijs en meld u hier aan