Een kijkje in de keuken van het Univé-tionlab!

Bas Wit, Innovatie manager bij Univé is een van de sprekers van het Low Code No Code congres

Met de studies psychologie en informatie technologie is Bas als ontwerper gestart in het domein van eCommerce. Vanuit zijn psychologie achtergrond zag hij al gauw kansen om zijn kennis in te zetten op het vlak van conversie optimalisatie en UX verbeteringen. Tegenwoordig is Bas werkzaam bij Univé waarbij hij zich vooral focust op innovatie en de inzet van technologie ten behoeve van het voorkomen en beperken van risico’s voor de leden van Univé.

Van experiment naar volwaardig bedrijfsonderdeel met no code

Het innovatie lab van Univé is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe proposities. Een van deze initiatieven was de ontwikkeling van het Veilig Wonen concept, waarbij Univé onderhoudsdiensten, zoals schoorsteenvegen en CV onderhoud aanbiedt. Wat begon als het testen van een nieuwe propositie is uiteindelijk uitgegroeid tot een heel nieuw bedrijfsonderdeel binnen de coöperatie Univé. De software ten behoeve van deze diensten tak bij Unive is ontwikkeld met behulp van Betty Blocks, een No Code oplossing, in samenwerking met implementatiepartner Ilionx. De belangrijkste hiervan is dat Univé van mening was dat een traditionele manier van developen niet de snelheid kon bieden die zij nodig hadden om nieuwe diensten te lanceren. Mede omdat nog niet alle requirements duidelijk waren aan de start van het traject was het ontwikkelen met behulp van een no code platform ideaal, de flexibiliteit die het bood gaf ruimte aan tussentijdse learnings en aanpassingen. Zo kon een platform gebouwd worden dat veel beter aansloot bij de wensen van Univé, een standaard kant-en-klaar pakket had dat nooit gekund.

Snelheid en flexibeliteit is key

No code bood hierin de perfecte oplossing voor Univé. Snelheid en flexibiliteit waren enorm belangrijk voor dit project om de sector continu voor te blijven met nieuwe diensten. Het No Code platform hielp de verzekeraar ten eerste om de aanpak te testen bij de klant. De pilot kon in korte tijd gelanceerd worden en kostte veel minder dan bij een traditionele aanpak het geval geweest zou zijn. Deze manier van werken beviel dusdanig goed dat ook het uiteindelijke diensten platform gerealiseerd is in het no code platform Betty Blocks.

Het allereerste Nederlandse Low-code No-code congres

Tijdens het Low Code No Code congres op 6 november in WTC Rotterdam gaat Bas hier nog uitgebreider op in. Tijdens zijn praktijkcase die mede mogelijk wordt gemaakt door Ilionx  wordt u meegenomen in de reis die Univé heeft gemaakt in de wereld van No Code. Wat waren de voordelen? Wat zijn struikelblokken en risico’s? Hoe heeft Univé het proces vormgegeven? Meld je hier direct aan en zorg dat je de sessie van Bas en andere interessante praktijkcases van o.a. CZ, Gemeente Rotterdam en nog vele meer, niet mist!